INEDIT Toți magistrații Judecătoriei Slatina au semnat pentru retragerea Legilor Justiției

129

Situație fără precedent în Olt și în țară: toți judecătorii unei instanțe s-au poziționat împotriva ministrului Justiției, solicitând retragerea propunerilor de lege promovate de Tudorel Toader. Situația se înregistrează la Judecătoria Slatina.

Peste 2700 de semnatari a adunat până acum Memoriul magistraților români pentru retragerea proiectului de modificare a ”Legilor Justiției”. Printre ei și numeroși magistrați care activează la instanțele din Olt. La Judecătoria Slatina însă, toți cei 20 de judecători au votat, astăzi, la Adunarea Judecătorilor, pentru susținerea memoriului semnat de aproape trei sferturi dintre magistrații din țară, considerând demersul ministrului Toader un veritabil „experiment judiciar” și solicitând retragerea sa (respingerea în Guvern, după caz, evitând înaintarea în Parlament).

„Toţi judecătorii Judecătoriei Slatina au votat pentru o justiţie independentă, în sensul că susţinem memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a legilor justiţiei“, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecător Mădălina Lixandru.

16 magistrați din Olt împotriva Legilor Justiției lui Toader. Lista celor care se împotrivesc ministrului