Paul Stănescu: ”DA” pentru Olt – Romanați, ”DA” pentru istoria mândră a oltenilor

105

În așteptarea stabilirii datei de organizare a referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, dată la care se va organiza la Olt și referendumul pentru modificarea numelui județului nostru în Olt- Romanați, senatorul de Olt și președinte PSD Olt Paul Stănescu a lansat un apel către olteni de a se prezenta la urne pentru a arăta că sunt mândri de istoria și cultura lor locală.

„Pentru toți oltenii mândrii de istoria și cultura lor locală, participarea la referendum va fi un test civic prin care vor putea arăta că nu sunt cu nimic mai prejos decât alte județe care au făcut din istoria lor o carte de vizită. Alba, Timișoara sau Iași pun tot timpul accentul pe importanța lor istorică. Însă și Oltul are la fel de multe motive pentru a pune pe masă propria sa carte de vizită. Dacă vor spune ”DA” la acest referendum, oltenii vor putea scoate la lumină istoria locală care este, de fapt, istorie națională. Nu multă lume știe, de exemplu, că în Romanațiul de altă dată, la Islaz, s-a semnat proclamația care a pornit Revoluția de la 1848, fiind citită de Popa Șapcă din Celei, membru al Guvernului Provizoriu.”, declară senatorul Paul Stănescu, care militează pentru denumirea județului nostru ca Olt- Romanați.

Politicianul arată că acest referendum nu urmărește interese politice și/sau economice, ci este o inițiativă de completare a numelui unui județ din considerente istorice și culturale.

Pentru a-i determina pe olteni să răspundă DA la acest referendum, alesul spune că alegerea oltenilor va duce la creșterea prestigiului local. „Județul Olt are nevoie de un astfel de proiect pentru a arăta că este mai mult decât o unitate administrativ teritorială. Este un județ cu greutate istorică ce merită promovată și cunoscută mai bine de către toți românii. În ceea ce privește ”problemele” administrative, acestea nu există. Autoritățile au anunțat deja că documentele oficiale nu vor trebui schimbate, deci nu vor fi nici costuri și nici eforturi administrative care să-i împovăreze pe olteni.”, motivează Stănescu.