Vâlcov a trecut la evaluarea miniştrilor lui Tudose. Află cine are emoţii şi de ce

289

Conducerea PSD se reuneşte în acest weekend la Suceava pentru a face un prim bilanţ al Guvernului Tudose. Evaluarea miniştrilor se va face pe aceleaşi criterii ca şi în cazul Cabinetului Grindeanu. Notele vor fi date de acelaşi Darius Vâlcov.

În scurt timp vom afla dacă vor fi sau nu miniştri care vor fi remaniaţi la doar trei luni de la investire. Decizia va fi luată de conducerea PSD, reunită la Suceava la acest sfârşit de săptămână. Propunerea va veni din partea celui care a devenit spaima miniştrilor social-democraţi-Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, posesor al mai multor dosare penale pentru fapte de corupţie. Dezvăluirea a făcut-o, chiar dacă fără subiect şi predicat, de liderul PSD. Liviu Dragnea a susţinut că evaluarea activităţii membrilor Cabinetului Tudose se va face după aceleaşi criterii ca şi în cazul componenţilor vechiului guvern.

Surse social-democrate susţin că sunt cel puţin trei miniştri care nu ar primi notă de trecere-Răzvan Cuc de la Transporturi, Liviu Pop de la Educaţie şi Florian Bodog de la Sănătate.

Ministrului Cuc i s-au aduse de către premierul Mihai Tudose mai multe reproşuri cu privire la activitatea de la CFR şi Tarom, Liviu Pop va trebui să-şi convingă colegii cum de a fost posibilă editarea unui manual pentru sport şi nu restul manualelor, mult mai importante pentru copii, în timp ce Florian Bodog va fi nevoit să dea o explicaţie plauyibilă a lipse vaccinurilor.