În Slatina se aranjează luminițele de Crăciun. Nu e o glumă

562

Pentru a nu repeta situația de anul trecut când administrația a cam întârziat cu aprinderea iluminatului de sărbători, angajații de la Iluminat Public s-au pus pe treabă încă din septembrie. Așa se face că luminițele festive au început deja să apară pe stâlpi.

Din exces de zel sau lipsă de activitate sau, mai degrabă, de teamă să nu-i prindă ca și anul trecut Sărbătorile de Iarnă cu orașul negătit, angajații de la Direcția de Administrare a Străzilor și Iluminat Public s-au apucat de împodobit. Ghirlandele festive au început să apară pe stâlpi deja, cu mai bine de două luni de zile înainte de 1 Decembrie.

Anul acesta, Slatina va fi mai luminată decât anul trecut, municipalitatea cumpărând zeci de figurine noi 3D, arcade luminoase, dar și figurine Disney. Valoarea pachetului privind iluminatul decorativ scos la licitație este de circa 350.000 de lei.

Și în ultimii doi ani Slatina a făcut noi achiziții privind iluminatul de sărbători. Anul trecut ornamentele au costat bugetul local 790.000 de lei, iar în 2015 iluminatul stradal festiv nou a costat 250.000 de lei.

Figurinele Disney vor lumina Slatina de Sărbătorile de Iarnă