UIMITOR Fiica unui fost general, cea mai bogată femeie din România. Află cine este și cum a devenit miliardară în dolari

210

Puțini sunt cei care au auzit de ea și, cu toate astea, este cea mai bogată româncă. Fiică de fost general și absolventă de Drept, femeia în vârstă de 43 de ani administrează o avere impresionantă-1,5 miliarde de dolari.

Potrivit estimărilor Forbes din urmă cu câțiva ani, Veronica Gușă-Drăgan deținea o avere de 420-450 milioane de euro. Singura fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989 și soție a cunoscutului om de afaceri Iosif Constantin Drăgan administrează acum o avere de peste trei ori mai mare, în urma decesului soțului ei.

La un an de la trecerea în neființă a omului de afaceri cu aproape 40 de ani mai mare decât ea, veronica Gușă Drăgan a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70.000 de euro)pe care o administra încă din 2001, din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.

Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011.

Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Spania alături de cei trei băieţi.