200 de cupluri și 400 de femei, așteptate să se înscrie la selecția pentru culesul căpșunilor în Spania

97

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt așteaptă sute de olteni să se înscrie pentru a participa la Bursa organizată în vederea selectării a 800 de persoane pentru munca în agricultură în Spania, anul viitor. 5 decembrie este ultima zi de înscriere.

Cu 40,43 euro brut/zi ofertează angajatorii spanioli oltenii care doresc să muncească anul viitor la culesul căpșunilor pe tărâm iberic. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din cele 800 de locuri trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, data limită de înscriere fiind 5 decembrie.

Spaniolii caută 200 de cupluri și 400 femei), fiind solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18–50 ani. Munca prestată va fi recoltarea căpşunilor, campania 2018 și nu se solicită experiență.

“Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate pe zi/40,15 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii, până la finalul zilei beneficiind de o pauză de o jumătate de oră. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților). Plata transportului către Spania este suportată de către angajator, urmând să fie recuperată din salariul lucrătorului, iar plata transportului pentru întoarcere, dacă se respectă contractul, este suportată de către angajator. Transportul pentru întoarcere va fi suportat de către lucrător, dacă acesta decide să rezilieze contractul. Perioada de probă este de 15 zile, contractul putând fi reziliat atât de angajator, cât și de lucrător.”, explică Elena Țane, consilierul Eures.

Data și locația bursei vor fi comunicate ulterior.