Știrbu are vise mărețe. Află ce își dorește deputatul oltean

84

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au validat-o astăzi, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea în funcţia de preşedinte – director general interimar al Societăţii Române de Televiziune. Aceasta îi ia locul Irinei Radu, cea care a fost demisă de Parlament, prin respingerea raportului de activitate al instituției. Doina Gradea era membru al CA al SRTv.

Președinții comisiilor de cultură di cele două camere ale Parlamentului au salutat schimbarea de la vârful Televiziunii Române și și-au exprimat speranța ccă TVR va reveni acolo unde îi este locul.

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a spus că se doreşte ca Televiziunea Română să revină acolo unde i-a fost locul.

„Aşteptările noastre nu sunt deloc mici. Ne dorim ca Televiziunea Română să revină acolo unde i-a fost locul, la o audienţă rezonabilă. (…) Am speranţa că mandatul dvs. de interimar va duce TVR-ul pe un făgaş de normalitate”, a menţionat Radu Preda, președintele Comisiei de cultură din Senat.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului șef al televiziunii publice. Acesta a arătat că, în opinia sa, Doina Gradea este o profesionistă. Știrbu a mai afirmat că misiunea noului președinte director al TVRnu este deloc ușoară, el urmând să stopeze, printre altele, pierderile financiare cu care se confruntă instituţia.

„Înţeleg că SRTv, de la începutul anului până astăzi, are o datorie de 40 şi ceva de milioane de lei. (…) Dacă nu veţi stopa aceste scurgeri de bani s-ar putea să asistăm la o situaţia nedorită de noi. (…) S-ar putea ca dvs să fiţi pusă în situaţia să luaţi nişte decizii nu tocmai populare. (…) Suntem puşi în situaţia în care pe picior, pe repede înainte, luăm decizii în legătură cu o instituţie foarte importantă a statului român”, a spus Ştirbu.

Anterior, senatorii şi deputaţii au respins raportul de activitate al SRTv pe anul 2016, ceea ce a atras de drept demiterea Consiliului de Administraţie al instituţiei și implicit a președintelui-director Irina Radu.