INCREDIBIL Un tânăr din Cungrea și-a vândut sora pentru prostituție. Concubina acestuia, proxeneta, a fost arestată

297

Un bărbat şi concubina acestuia, ambii din Olt, au fost arestați preventiv pentru trafic de minori. Fapta s-a petrecut în urmă cu trei ani, iar minora care avea atunci 14 ani era sora bărbatului. Potrivit procurorilor DIICOT care au instrumentat cazul, bărbatul și-ar fi vândut sora contra sumei de 300 euro. Tânăra ar fi ajuns în Turcia unde a fost obligată de femeia proxenetă să practice prostituția timp de trei luni.

Otrivit unui comunicat al  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în anul 2013 un tânăr din comuna Verguleasa, pe fondul unor probleme financiare, a luat hotărârea de a-și vinde sora, în vârstă de 14 ani, concubinei sale, inculpata Ostafe Jana Elena contra sumei de 300 euro.

,,Inculpatii Zamfir Constantin Cosmin și Ostafe Jana Elena au indus-o în eroare pe adolescentă, spunându-i că urmează să se deplaseze împreună cu inculpata Ostafe Jana Elena în vacanță în Turcia, sens în care părinții persoanei vătămate minore au dat o declarație notarială  prin care și-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de proxenetă, prilej cu care au primit suma de 300 euro. După câteva zile,  persoana vătămată și inculpata Ostafe Jana Elena au plecat în Turcia și au ajuns în orașul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetățean turc, care le-a condus la un apartament închiriat. După ce s-au cazat, inculpata i-a comunicat persoanei vătămate faptul că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituția, fapt cu care minora nu a fost de acord, context în care a fost lovită cu palmele peste față de inculpata și amenințată că în cazul în care nu se supune îl va chema pe inculpatul Zamfir Constantin Cosmin să o oblige să practice prostituția. Sub imperiul stării de teamă persoana vătămată a acceptat să practice prostituția, sens în care inculpata Ostafe Jana Elena îi aducea clienți cu care persoana vătămată întreținea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră, iar toate sumele de bani erau încasate de către inculpată.

Persoana vătămată a fost obligată să practice prostituția în folosul inculpatei Ostafe Jana timp de 3 luni, până la data de 09.05.2014, moment marcat de expirarea vizei de ședere pe teritoriul Turciei,, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Tribunalul Olt a admis propunerea DIICOT BT OLT și a dispus pe 21 septembrie arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Zamfir Constantin Cosmin iar cinci zile mai târziu au luat aceiași hotărâre și în cazul concubinei bărbatului-Ostafe Jana Elena.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.    La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale –I.P.J. Olt.