Auxiliarele se întorc în școli

436

Ministerul Educației Naționale a decis:  lista auxiliarelor didactice (aprobate prin ordin al ministrului sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atribuții în domeniu) va fi publicată pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare, după care  acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ preuniversitar.

Profesorii au câștigat: auxiliarele se întorc în școli. Decizia vine în urma scandalului privind interzicerea Gazetei Matematice la clasă, aceasta fiind catalogată drept auxiliar.
Ministerul Educației a publicat Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar. Începând cu data publicării în Monitorul Oficial, timp de 10 zile vor fi depuse la Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în format electronic, propunerile de auxiliare didactice. După ce vor fi evaluate, se va stabili ce auxiliare se vor întoarce în școli.