Aleși olteni, „spioni” pe tărâm francez

409

Vicepreședintele județului conduce în aceste zile o delegație olteană formată din consilieri județeni și funcționari publici în Departamentul Loiret din Franța, într-un schimb de experiență. Colaborarea Oltului cu departamentul francez a depășit un deceniu.

Din 2006, oltenii iau lecții de la francezi și invers, prin schimburi de experiență și vizite reciproce ce se realizează în cadrul unui parteneriat între Departamentul Loiret și Consiliul Județean Olt. Împreună s-au făcut pași în modernizarea spitalului Slatina, în cultură sau educație, agricultură, turism și tineret.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/14/expertiza-tehnica-pentru-fermierii-olteni-realizata-de-camera-agricola-loiret-experti-francezi-au-vizitat-si-statiunea-de-cercetare-dezvoltare-caracal/

În această perioadă, o delegație a Oltului se află în Franța, într-o vizită de lucru anuală, pe linie administrativă și pe agricultură, ocazie cu care se va face și o analiză a activității derulate în cadrul a peste un deceniu de parteneriat. La întâlnire participă și ambasadorul României la Paris Luca Niculescu.

Delegația Oltului este condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Olt Virgil Delureanu și este formată din patru consilieri județeni- Cătălin Grecu, Corina Sulger, Dorin Postelnicu și Dragoș Drăghicescu, șefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt -Daniela Lungu, Daniela Ionescu- din cadrul aceluiași serviciu și Emil Marinescu- director Direcția Agricolă Olt.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/01/elevi-caracaleni-in-fermele-franceze/

Delegația Oltului va participa la mai multe activități, va vizita obiective turistice și instituții franceze, camera agricolă Loiret, spitalul regional și o fermă. Mâine seară, oltenii sunt invitați la un dineu special, de sărbătorire a unui deceniu de parteneriat. Ei se vor întoarce acasă vineri.

https://realitateaoltului.ro/2017/01/26/luara-lectii-de-la-fermierii-francezi/