Locuitorii din Vișina Nouă își vor primi cărțile funciare

173

Locuitorii din comuna Vișina Nouă își vor primi, începând cu sfârșitul acestei săptămâni, cărțile funciare, realizate cu ocazia înregistrărilor sistematice din cadrul Programului NNațional de Cadastru și Carte Funciară. Primele documente vor fi înmânate vineri, la ora 10.00, în prezența lui Radu-Codruț Ştefănescu, director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

ANCPI aunță, printr-un comunicat de presă, că vineri, la sediul Primăria Vişina Nouă, vor fi înmânate cetăţenilor cărţile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică derulate în această localitate. Acestea au avut loc în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.

La eveniment din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) vor participa Radu-Codruț Ştefănescu, director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și alți reprezentanți ai ANCPI, directori ai oficiilor teritoriale și reprezentanți ai administrației publice locale.

Lucrările de înregistrare sistematică în Vișina Nouă au început ca urmare a primei licitații organizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), alături de lucrările de cadastru general gratuit pentru cetățeni și în localitățile Vișina, Vădastra, Brastavățu, Oboga și Milcov. Aceste lucrări se diferențiază de cele finanțate conform prevederilor OUG nr.35/2016 de modificare și completare a Legii cadastrului și publicității imobiliare nr.7/1996 republicată, prin faptul că lucrările se desfășoară la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale și nu pe sectoare cadastrale din extravilan.

Prin acest program, se urmărește înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.