Anunț IMPORTANT pentru bolnavi

137

Mai puţin de zece la sută dintre românii spitalizaţi îşi recuperează banii daţi pe medicamente, estimează asociaţiile de pacienţi. Teoretic, ar trebui ca, în timpul internării, bolnavii asiguraţi să primească gratuit medicamente şi materiale sanitare. Dacă sunteți puşi să cumpărați tratamentul, trebuie să știți că aveți dreptul să fiți despăgubiți. Cei mai mulți pacienți români nu știu însă că au acest drept.

Pacienţii internaţi în Spitalul Floreasca din Capitală sunt trimişi deseori de medici să cumpere medicamente din farmacii. Asta cu toate că unitatea medicală are unul dintre cele mai mari bugete.

Pacienţii se plâng că lipesc medicamente şi materiale sanitare şi din alte spitale.

Mulţi pacienţi nu ştiu că spitalele ar trebui să le returneze sumele plătite.

Ca să vă recuperaţi banii daţi pe medicamente, nu e suficient să mergeţi doar cu bonul pe care l-aţi primit de la farmacie la manager. Trebuie să depuneţi şi un referat pe care să îl semneze şeful de secţie.

Procedurile nu sunt respectate, susţin reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, potrivit Știrile TVR.

O soluție ar putea fi aplicarea sistemului folosit în prezent pentru antibiotice. Statul cumpără centralizat, iar pentru că volumul este mare și prețul obținut este mic se fac, astfel, și economii.