Fost parlamentar de Olt, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE

136

3 ani de închisoare cu EXECUTARE este sentința dată astăzi pentru fostul ministru al Marilor Proiecte, Dan Șova, fost senator de Olt, în dosarul CET Govora în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă. Fostul director CET Govora, Mihai Bălan, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Fostul ministru și parlamentar Dan Șova a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți la trei ani de închisoare cu executare, decizia judecătorilor nefiind definitivă.  Procurorii DNA au cerut marțea trecută, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, condamnarea lui Dan Șova, în dosarul CET Govora, la închisoare cu executarea pedepsei pentru trafic de influență și confiscarea sumei de 100.000 de euro.

În acest dosar, senatorul Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. El este al treilea dosar în care Dan Şova este acuzat de fapte de corupţie. Procurorii susţi că, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale pe lângă fostul director general al CET Govora SA, Mihai Bălan. În urmă încheierii contractului de asistenţă juridică semnat cu societatea de avocatură susţinut de senator, contract de tip abonament lunar cu valoarea de 10.000 euro pe lună, Şova primea 50%.

Dan Şova este acuzat şi în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta. De asemenea, senatorul este urmărit penal de DNA într-un dosar privind contracte de consultanţă juridică cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alături de senator fiind cercetaţi şi Mihai Bălan şi Constantin Lăpădat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora. Procurorii îl acuză pe Dan Şova, senator, la data faptelor reprezentant al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, de două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.