Cetățenii Oltului, chemați la simulări. Să fie pregătiți, nu de alta!

67

Cetățenii de rând vor fi chemați de primari să simuleze modul de acțiune și protejare în cazul unor cutremure, inundații, furtuni, epidemii sau alte cazuri de urgență. Dispoziția a fost dată astăzi de către prefectul județului către toate primăriile oltene.

Astăzi, Prefectura Olt a transmis către toate unitățile administrativ-teritoriale „Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă”, întocmit la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Ghidul conţine reguli şi măsuri pentru cetăţeni privind inundaţii, incendii, cutremure, furtuni, alunecări de teren, temperaturi extreme (caniculă, ger), epidemii, epizootii etc.,  dar şi informaţii generale privind  anunţarea unor situaţii de urgenţă, rezervele pentru situaţii de urgenţă, evacuarea etc.

Pentru ca fiecare cetățean să știe ce are de făcut atunci când este pus în fața uneia dintre situațiile ce impun protejarea vieții lui, a familiei sau bunurilor sale, prefectul Silviu Neacșu a recomandat primarilor să efectueze exerciții de simulare, la care să participe cât mai multe persoane, nu doar forțele de intervenție. „Pentru asigurarea unei intervenţii prompte şi eficiente, prefectul județului consideră că se impune ca, pe lângă acţiunile de informare a populaţiei, autoritățile administrației publice locale să demareze şi o serie de exerciţii de simulare, pe tipuri de situaţii de urgenţă, la care să participe, pe lângă forţele de intervenţie, cât mai mulţi cetăţeni. Astfel, prefectul județului a solicitat primarilor, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru sitații de urgență, să dispună astfel de exerciții la nivelul unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezintă.”, se arată într-un comunicat de presă remis de Instituția Prefectului județului Olt.

„Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă” poate fi consultat accesând pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (www.prefecturaolt.ro, secțiunea „Situații de urgență“).