Burse stART pentru liceenii talentați la muzică, pictură sau desen

131

Liceenii olteni talentați pot accesa bursele private stART, un sprijin financiar în valoare de 2200 de lei pentru aplicanții de la pictură sau desen și 4400 pentru cei de la muzică. Startul înscrierilor a fost dat pe 20 septembrie.

Programul Bursele stART, lansat în 2014, în parteneriat cu Asociaţia Școala de Valori, organizaţie non-guvernamentală și cu susținerea Ministerului Educației oferă oportunitatea tinerilor talentați la muzică, pictură și desen, care studiază în liceele şi colegiile de artă sau palatele și cluburile copiilor din România și au obținut premii la concursuri naționale sau internaționale de arte, să-și dezvolte pasiunea și să o transforme într-o carieră de succes. Startul înscrierilor a fost dat pe 20 septembrie, până pe 27 octombrie liceenii talentați putând aplica pentru o bursă. Listele cu bursieri vor fi afișate pe 18 decembrie, durata bursei fiind ianuarie – decembrie 2018.

Anul acesta, se vor da 15 burse pentru pictură în valoare de 2200 lei fiecare, 15 pentru desen, de aceeași valoare, și 20 de burse pentru muzică de câte 4400 lei.

Orice artist știe că talentul, studiul și munca nu sunt suficiente pentru a se realiza fără un sprijin financiar, materialele fiind destul de costisitoare. Pentru cei care doresc să facă performanță, să-și urmeze visul după un plan de dezvoltare bine gândit, există burse private, la care se pot înscrie, printre care și bursele stART. Alături de condițiile legate de activitatea de artist, liceenii trebuie să îndeplinească și o condiție privind venitul familial, situația financiară trebuind să se încadreze în maximum 950 de lei pe membru.

Cu ajutorul bursei stART, tinerii pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca muzicieni, pictori sau artişti plastici. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul.

Și elevi din județul Olt au obținut burse stART anii trecuți. Printre ei, Ioana Daniela Milculescu, elevă la Colegiul „AI Cuza“ Corabia, bursieră în 2014 la secțiunea muzică; Ana Maria Trăistaru, din satul oltean Mărunței, elevă la Liceul Tudor Vladimirescu; Olguța Elena Brăgaru, elevă la Liceul Tehnologic Văleni-desen.