SANITAS Olt pichetează Ministerul Muncii. Află ce-i scoate în stradă pe asistenții medicali

504

Membrii SANITAS ies în stradă în semn de protest față de deciziile guvernanților care le afectează grav veniturile. Ei vor picheta, luni, Ministerul Muncii. Vor urma Ministerul Sănătății și cel al Finanțelor. Pe 19 octombrie ei vor lua parte la un miting de protest la care vor participa aproximativ 20.000 de angajați din sistemul sanitar.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de limitarea sporurilor la nivelul ordonatorului principal de credite și de propunerea referitoare la transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat. Potrivit liderului SANITAS Olt, Roxana Dumitrescu, limitarea sporului la nivelul ordonatorului principal de credite după ce s-au inclus aici tot ceea ce înseamnă zilele de sâmbătă și duminică, gărzile, norma de hrană și tichetele de vacanță, sporurile acordate pentru condiții deosebite care ajung în unele secții la 50% se vor rezuma la doar 1%.

,,Acțiunile de pichetare vor debuta luni, cu Ministerul Muncii. Aici SANITAS Olt va fi reprezentat de 20 de membri. Noi puteam să scoatem mai mulți oameni în stradă dar, pentru că nu am primit aprobarea pentru de a picheta cu mai mut de 200 de persoane, ne-am împărțit. Într-o altă zi, alți colegi vor picheta Ministerul Finanțelor și, într-o altă zi, se va picheta Ministerul Sănătății. Acțiunile de protest vor continua pe 19 octombrie când va avea loc un miting de amploare în București. Sunt așteptați să participe la acesta aproximativ 20.000 de membri de sindicat. Oamenii sunt nemulțumii pentru că veniturile lor în loc să crească se diminuează. Limitarea sporurilor la 30% la nivel de ordonator principal de credite prin prevederile Legii 153 împiedică acordarea sporurilor pentru condiții deosebite, acordate pe anumite secții, sporuri care ajungeau și la 50%. În plus, sunt categorii de angajați care nu  beneficiază de niciun fel de mărire precum infirmierele, laboranții, personalul TESA, farmaciștii și alții,, a declarat Dumitrescu.

Liderul SANITAS Olt a susținut că la mitingul de protest organizația va participa cu 200 de membri.