Concurs de kaiac canoe la Corabia, cu sportivi din Bulgaria și România

262

De la 17 la 73 de ani, peste 60 de sportivi vor lua mâine startul la Corabia în cadrul concursului de kaiac canoe. Cupa Danubius 2017 se organizează în scop caritabil.

Vezi și: https://realitateaoltului.ro/2015/11/23/campionul-de-pe-lac/

Pe un traseu de 32 de kilometri, ce va străbate Rezervațiile Naturale Ostrovul Băloi, Ostrovul Mare și vărsarea Oltului în Dunăre, cu linia de sosire în baza Clubului Sportiv Școlar Turnu Măgurele, peste 60 de sportivi din România și Bulgaria iau mâine startul din portul turistic Corabia, în fața hotelului Sucidava, la concursul de kaiac canoe Cupa Danubius 2017. Starul competiției se va da la ora 10.00, fiind înscriși profesioniști și amatori cu vârste cuprinse între 17 și 73 de ani.

Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Crăița sunt organizatorii competiției, desfășurată în scopul încurajării tinerilor să practice sporturi nautice și promovării frumuseților naturale și istorice ale zonei Corabia -Turnu Măgurele.

Cupa Danubius 2017 este organizată și în scop caritabil. „Concursul are și scop caritabil, toate încasările mergând către Asociația Club Sportiv Crăița, asociație ce are ca obiect de activitate promovarea sportului ca mod de viață în rândul copiilor defavorizați din centre de plasament precum și: îndrumarea copiilor către un sport de performanţă, dezvoltarea copiilor cu potenţial sportiv, dezvoltarea timpurie a copiilor şi tinerilor prin abilităţi învăţate în timpul jocurilor care să conducă şi să îi apropie de valori importante precum onestitate, lucru în echipă, fair play, respect faţă de sine și față de cei din jur, aderarea la un set de reguli și, nu în ultimul rând, demararea de activităţi sportive pentru evitarea comportamentelor riscante la care aceşti copii sunt predispuşi din cauza mediilor din care provin”, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Oltenia, Valentin Cristea.