Premierul Tudose a luat foc pe ministrul Sănătății din cauza lipsei vaccinurilor

40

Mihai Tudose a avut o reacție dură la adresa ministrului Sănătății, în contextul în care s-a vehiculat ieri că Florian Bodog ar fi în pericol să-și piardă funcția. Premierul l-a certat pe ministrul Sănătății pe tema vaccinurilor antigripale.

“- Vaccinurile antigripale sunt în procedură de achiziție!

– Câte tulpini avem?

– Cred că 3 tulpini. Prima tranșă de vaccinuri e în procedură de achiziție pentru personele care se află internate în spital.

– Când?

– La sfârșitul acestei luni.

– Deci la sfarsitul acestei luni avem vaccinuri?

– Doar pentru cei care sunt in risc. Vaccinare antigripală va începe la sfârșitul lunii octombrie, așa e recomandarea venită de la OMS. Am trimis deja Corpul de control pentru a verifica care a fost motivul și voi lua măsuri.

– Dar nu vreți să trimitem controlul ăla după ce oamenii știa nu mai lucrează la noi?

– Sunt funcționari publici…

– Am înțeles, hai să ne dea în judecată, hai să ne asumăm și acest lucru. Nu se poate din cauza a doi funcționari care încep procedura pentru septembrie în octombrie să sufere țara, domn ministru…

– Cea mai buna veste la sanatate e ca Institututul Cantacuzino si-a gasit locul.

– Domnule Bodog, chiar nu se poate. În fiecare an jucăm în același film, cu manualele și cu vaccinurile. Începe licitația în ziua în care era distribuția. De ce? Ca să o facem de urgență…”, a fost discuția dintre Mihai Tudose și Florian Bodog din timpul ședinței de Guvern.