Femeile din PSD Olt au marcat Ziua Internaţională a Păcii

298

Organizația de femei a PSD Olt a organizat ieri o dezbatere cu titlul ,,Pentru o lume mai sigură”. Activitatea a marcat Ziua Internaţională a Păcii şi a avut ca scop conştientizarea populaţie cu rpivire la pericolul pe care îl reprezintă războiul şi dreptul fiecărui cetăţean la pace.

,,Într-un moment în care lumea modernă este lovită de atentate, războaie hibride, conflicte, atacuri cibernetice, aproape în toate regiunile, pacea şi dreptul fiecărui cetățean la pace sunt mai necesare ca oricând” susțin femeile social-democrate din cadrul PSD Olt.

În 2001, printr-o nouă rezoluție adoptată de statele membre ale Adunării Generale a Națiunilor Unite a fost fixată data de 21 septembrie pentru sărbătorirea anuală a Zilei Internaționale a Păcii.

„În 24 de ore de pace, în zonele afectate de război se pot întâmpla multe: victimele şi refugiaţii din zonele de conflict pot primi alimente şi medicamente; milioane de copii din zonele de conflict pot fi vaccinaţi; victimele şi refugiaţii pot fi mutaţi în afara zonelor de conflict; un moment de linişte este un timp în care cei care luptă s-ar putea gândi la acţiunile lor şi la victimele pe care le lasă în urmă; milioane de oameni militează pentru acelaşi lucru”, se arată într-un comunicat al OFSD Olt, remis presei.