DGA Olt face percheziții într-un dosar de corupție

426

Polițiști ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 16 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vâlcea și București, din care 3 la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, iar 13 la locuințe ale unor persoane fizice.

Activitățile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, dar și infracțiuni prevăzute de legea protecției mediului și de legea apelor.

Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară, au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar lucrătorii D.G.A. efectuează verificări la mai multe instituții publice din judeţul Vâlcea.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, este vorba despre suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie de catre administratorul SC SACOMET SA Horezu, societate ce detine in administrare groapa de gunoi de la Maldaresti, pentru obtinerea autorizatiilor de functionare de la Mediu si Ape.

Amintim ca autoritatile din judetul Valcea au declarat luna trecuta stare de alerta in Maldaresti, unde  groapa de gunoi cuprinsa de incendiu a ars mai mult de o saptamană.