Canalizarea Slatinei, înfundată cu frunze și crengi. Salubris nu a ieșit pe teren, de frică să nu se ude

198
foto: facebook

O ploaie de circa o jumătate de oră a făcut iarăși imposibilă circulația în câteva zone ale Slatinei, unde pietonii au traversat cu apa până la pulpă, iar mașinile cu roțile acoperite. Dacă echipele Companiei de Apă au intervenit prompt, nu același lucru îl putem spune despre cei de la Salubris, care s-au ferit de apă ca de foc, lăsându-i pe alții să curețe frunzele și crengile ce au înfundat canalizarea.

La orice ploaie mai serioasă, în multe zone din municipiu Slatina ai nevoie de barcă pentru a circula. Deși s-au făcut investiții consistente în reabilitarea canalizării în ultimii ani, tot mai sunt zone unde apa pluvială nu se scurge în canal, ci formează băltoace sau curge precum un pârâu.

foto: facebook
foto: facebook

 

Compania de Apă Olt spune că principală cauză a înfundării canalizării o reprezintă resturile menajere nedegradabile. „Compania de Apă Olt a avut în teren miercuri, 20 septembrie, 4 echipe de  intervenție. Nu a fost o cantitate de precipitații care să nu poată fi preluată de rețeaua de canalizare, dar au fost probleme pe câteva străzi din cauza resturilor menajere nedegradabile care nu au fost adunate de pe domeniul public și care au obturat geigerele (casetele cu grilaj pentru preluarea apelor pluviale). Astfel, echipele CAO au intervenit pentru remediarea acestor situații pe străzile Libertății (Romtelecom), Pitești (zona OMV), Cireașov (zona Vamă), Ionașcu și zona blocului FB10”, a declarat pentru Realitatea Oltului purtătorul de cuvânt al CAO, Crina Jilavu.

De această dată, vina nu pare a fi a Companiei de Apă Olt, ci a Salubris care a cerut de curând majorarea tarifelor percepute însă persistă în neîndeplinirea obligațiilor contractuale. Mai mult, solicitați să intervină pentru a oferi ajutor în curățarea canalelor de resturile ce ar fi trebuit strânse înainte de a ajunge acolo, cei de la Salubris au refuzat să iasă pe teren în ploaie.

Imagini cu străzile Slatinei pline de apă au fost postate pe o rețea de socializare de mai mulți slătineni.

Publié par Catalin Badea sur mercredi 20 septembre 2017

Ieri, Slatina, alături de Balș, Caracal, Drăgănești–Olt, Piatra–Olt, Potcoava, Scornicești și comunele Baldovinești, Bălteni, Bărăști, Bârza, Bobicești, Brâncoveni, Brebeni, Călui, Cârlogani, Cezieni, Colonești, Corbu, Coteana, Crâmpoia, Cungrea, Curtișoara, Dăneasa, Dobrosloveni, Dobroteasa, Dobrun, Drăghiceni, Făgețelu, Fălcoiu, Fărcașele, Găneasa, Ghimpețeni, Grădinari, Iancu Jianu, Icoana, Ipotesti, Izvoarele, Leleasca, Mărunței, Milcov, Morunglav, Movileni, Nicolae Titulescu, Oboga, Oporelu, Optași-Măgura, Osica de Jos, Osica de Sus, Pârșcoveni, Perieți, Pleșoiu, Poboru, Priseaca, Radomirești, Sâmburești, Sârbii – Măgura, Schitu, Seaca, Șerbănești, Slătioara, Șopârlița, Spineni, Stoenești, Stoicănești, Strejești, Tătulești, Teslui, Topana, Tufeni, Vâlcele, Valea Mare, Văleni, Verguleasa, Vitomirești, Voineasa, Vulturești, s-au aflat sub avertizare nowcasting Cod Portocaliu de ploi, vijelii și grindină de la ora 18:00 până la ora 19:00.

VIDEO:

https://www.facebook.com/claudiabalas70/videos/1541044979275613/