Oltul, sub COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii

205

Județul Olt a intrat începând cu ora 11.00 și până mâine seară sub avertizare meteorologică de Cod Galben de ploi torențiale și vijelii.

Până la 30l/mp și rafale de până la 70 km/h prognozează meteorologii în următoarea perioadă.  ANM a emis cu puțin timp în urmă o nouă avertizare meteorologică, județul Olt fiind sub Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate. Intervalul de valabilitate al avertizării meteo este 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21.

„În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.”, atenționează ANM.