Vâlcov speculează prevederile unei decizii CEDO. El a depus o nouă cerere de strămutare a dosarelor

158

Fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a solicitat instanței de judecată strămutarea spre judecată la alte instanțe din țară a unui nou dosar aflat pe rolul Tribunalului Olt. Solicitarea a fost depusă la Curtea de Apel Craiova și acceptată. Dosarul pe care Vâlcov îl dorește judecat de alți magistrați din țară și nu de judecătorii de la Tribunalul Olt. este cel privind traficul de influență, în care sunt puși sub acuzație mai mulți reprezentanți ai unei firme de cadastru imobiliar dar și un angajat al OCPI.

 

Cererea de strămutare urmează să fie judecată pe 9 octombrie. Atunci magistrații Curții de apel Craiova vor decide dacă dosarul va fi sau nu judecat de o altă instanță din țară și unde anume. Dacă se va decide strămutarea, judecata cauzei va fi reluată de la zero, conform unei decizii a CEDO care prevede ca judecătorul care dă hotărârea să fie cel care a judecat cazul.

În dosarul pentru care Darius Vâlcov a solicitat strămutarea intermediul avocatei Lucia Furtună, fostul primar slătinean și ex-ministru al Finanțelor este judecat pentru inițierea de grup infracțional, trafic de influență și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Vâlcova a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociații și a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru-astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Vâlcov a mai obținut luna trecută strămutarea unui alt dosar de la Tribunalul Olt la Tribunalul Dolj.