S-a prelungit codul de vânt, se-anunță vreme instabilă până joi noaptea

89

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit Codul Galben de vânt instituit pentru județul Olt astăzi până la ora 14.00 cu încă trei ore și a emis o nouă avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până pe 21 septembrie, ora 23.00.

Vremea rea pune stăpânire peste județul Olt pentru câteva zile, meteorologii avertizând că vom avea parte de vânt puternic, averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Codul Galben de vânt instituit la prânz se prelungește astăzi până la ora 17.00, ANM atenționând că se vor semnala local intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 km/h și că se estimează că, după ora 17, vântul va scădea în intensitate.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie ne atenționează că, în intervalul 19 septembrie, ora 17.00 – 21 septembrie, ora 23.00 se va semnala instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

„La munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.”, precizează ANM.