Al Treilea Război Mondial se apropie. Coreea de Nord, amenințată cu distrugerea totală

178

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat marţi la ONU ‘regimul vicios’ nord-coreean, ameninţând că va ‘distruge total’ Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP şi DPA.

Liderul nord-coreean s-a angajat într-o ‘misiune sinucigaşă’, a declarat preşedintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul ‘omul-rachetă’.

El a avertizat Phenianul că în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-şi apare aliaţii, ‘nu vom avea altă opţiune decât să distrugem total Coreea de Nord’.

‘Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său’, a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean ‘ameninţă întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieţi omeneşti’.

Donald Trump a criticat de asemenea ţările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care şi China.

‘Nicio naţiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete şi cu arme nucleare’, a mai spus el.

Kim Jong-un trebuie să se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, că armata Statelor Unite ‘va deveni în curând mai puternică decât oricând’, dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA, relatează AFP şi Reuters.

Trump a avertizat că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite. ”În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord.”, a spus Trump.

Totodată, Donald Trump le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunţa la programul său de arme nucleare, scrie agerpres.ro.

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, preşedintele american a afirmat că lumea se confruntă cu ameninţări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul şi Coreea de Nord, dar şi a ‘teroriştilor şi extremiştilor’.

‘Regimurile paria nu numai că sprijină teroriştii, însă ameninţă alte naţiuni şi popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate’, a spus Trump, referindu-se la arma nucleară.

Trump, care a sosit la putere cu sloganul ‘America în primul rând’, a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-şi impună voinţa asupra altor state şi va respecta suveranitatea acestora.

‘Voi apăra interesele Americii mai presus de orice’, a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU.

‘Însă pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de alte naţiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere şi sigure’, a mai spus el.