Vom fi alertați prin SMS pe mobil. Vijelii, incendii, explozii și alte calamități, aflate prin Sistem Alert

91

Orice cetățean care dorește să fie avertizat privind o calamitate naturală sau orice situație de risc major ce poate să-l afecteze, va putea primi informații printr-un SMS pe mobil. Guvernul dorește cât mai rapid dezvoltarea și implementarea aplicației „Sistem Alert”.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Serviciul de Telecomunicații Speciale, în colaborare cu operatorii de telefonie, vor dezvolta „Sistem Alert”, o aplicație pentru avertizarea populației înaintea situațiilor de risc major .

Fenomenele meteorologice extreme înregistrate în vestul țării l-au determinat pe primul ministru Mihai Tudose să solicite implementarea în cel mai scurt timp a a acestui sistem integrat de alertare a populației în situații de risc major, prin mesaj de urgență transmis pe telefonul mobil.

Soluțiile tehnice vor fi stabilite în cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanți și experți, prima întâlnire a acestora având loc astăzi după-amiază.