Tănase continuă cursa la cel mai dificil triatlon din lume: The Brutal

147
foto: facebook Vlad Tănase

11,4 km înot, 556 km bicicletă și 120 km alergare- The Brutal, socotit cel mai dificil triatlon din lume, se desfășoară în nordul Țării Galilor, iar printre concurenți la proba de Triple IronMan îl are pe slătineanul Vlad Tănase. Atletul de anduranță a trecut cu brio de probele de înot și bicicletă și continuă cursa.

A scris istorie anul trecut la Cercul Polar, trecând linia de sosire al treilea la cea mai dificilă competiţie a lumii- Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra, anul acesta a trecut linia de sosire la ultratriatlonul Enduroman, iar acum participă la cel mai dificil triatlon din lume: The Brutal – Triple Ultra-triathlon, ce are loc anual în Llanberis, Țara Galilor, competiție ce a început pe 16 septembrie. Slătineanul de oțel Vlad Tănase mai avea în urmă cu mai bine de o oră 84 de km de alergare până la trecerea liniei de sosire a competiției.

A parcurs aproape 11.5km înot în lacul Lynn Padarn, un lac glaciar din Snowdonia, cu temperaturi între 12 și 15 grade Celsius.  Au urmat 556 km de bicicletă pe o diferență de nivel cumulată este de 9800 m, apoi 42km de alergare. Proba de alergare va avea ca „vedetă” vârful Snowdon (1085 m, cel mai înalt din Țara Galilor). Timpul limită total este de 64 de ore.

„Sunt puțin bulversat de vremea extrem de schimbătoare. Nu știi la ce să te aștepți, iar asta va fi o provocare cu privire la echipament. Soare, trebuie să dai jos haine. Ploaie, trebuie să pui pe tine straturi suplimentare. Și asta repetat de zeci de ori… Nu merg aici să mă întrec cu nimeni altcineva, doar cu mine… Nu este cea mai mare provocare în ceea ce privește anduranța pentru mine. E greu ca vreun concurs să depășească 6633 din punctul ăsta de vedere. Dar este cu siguranță the ultimate challenge pentru mine până acum, în materie de ultratriatlon. M-am pregătit, acum rămâne să vedem dacă a fost suficient”, a declarat sportivul înainte de cursă, pentru aimx.ro.

Proba la care participă slătineanul este organizată pentru a doua oară, prima dată fiind în 2015, cu 13 concurenți participanți, ditnre care doar 7 au terminat în  timpul limită, iar 4 au abandonat. Anul acesta, la proba de Triple din cadrul The Brutal sunt 16 participanți, printre care și o femeie.

Slătineanul de oțel

Ambasador al Pădurii Copiilor, Vlad Tănase a trecut linia de sosire la ultratriatlonul Enduroman, organizat în perioada 5- 8 mai în Bransgore, Hampshire- Marea Britanie. Slătineanul a participat pe distanța de dublu ironman continuu, trebuind să parcurgă înot 7,6 km, să pedaleze 360 km și să alerge 84, într-un timp de  43 de ore. A reușit să parcurgă toate probele în 36 de ore, 27 de minute și 45 de secunde, ocupând un onorant loc 8.

Detalii:

https://realitateaoltului.ro/2017/05/10/slatineanul-de-otel-a-parcurs-distantele-cumulate-a-doua-triatloane-pe-distanta-ironman/

Sportivul născut la Slatina pe 7 februarie 1985 fost unul dintre finaliștii 6633 Ultra de anul trecut. Vlad Tănase a scris istorie anul trecut la Cercul Polar, trecând linia de sosire al treilea la cea mai dificilă competiţie a lumii- Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra, în cadrul căruia a străbătut în opt zile 566 de kilometri, înfruntând temperaturi de până la minus 70 de grade Celsius și rafale de vânt cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră.

Detaliihttps://realitateaoltului.ro/2016/03/09/un-slatinean-scrie-istorie-la-cercul-polar/

A scris o carte despre această aventură şi este unul dintre sportivii ambasadori ai unei campanii de împădurire, astfel încât sudul ţării să nu ajungă la deşertificare.

Citiți și: https://realitateaoltului.ro/2016/10/05/a-scris-istorie-la-cercul-polar-acum-a-scris-o-carte/