Senatorul Paul Stănescu, susţinător al familiei tradiţionale

472

Secretarul Senatului, demnitarul Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, a susţinut în Legislativ o declaraţie politică în favoarea referendumului pentru familia tradiţională. Demnitarul oltean consideră că această cfonsultare a românilor va conduce la clarificarea alineatului 1 al Articolului 48, din Constituţia României, care susţine că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

„Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a iniţia referendumul de modificare a Constituţiei este unul dintre cele mai importante demersuri civice din istoria noastră politică postdecembristă. Trei milioane de cetăţeni români au semnat pentru acesta, fapt ce nu poate fi ignorat, în ciuda criticilor care susţin altceva decât ceea ce este normal de mii de ani” a susţinut senatorul Paul Stănescu în faţa colegilor săi parlamentari.

Potrivit celor declarate, pentru demnitar.. susţinerea referendumului care va avea loc în această toamnă nu este doar o anumită decizie politică, ci şi o opţiune personală. Este ceea ce cred eu despre cum ar trebui să arate astăzi familia românească. Validarea acestuia ar însemna, pe de altă parte, limpezirea oricăror întrebări sau nedumeriri din societatea românească cu privire la ceea ce înseamnă o familie şi cine anume se poate căsători în faţa statului şi a Bisericii noastre. Constituţia României ar fi mai clară şi nu s-ar mai specula pe marginea acestui subiect. Am rezolva o problemă.

Distincţia pe care unii o fac în spaţiul public, între familia modernă, care poate să fie orice din perspectiva unora şi familia tradiţională, care reprezintă uniunea dintre un bărbat şi o femeie, nu este pentru mine una validă. Din perspectiva mea, familia nu poate fi decât una singură, cea formată dintre un bărbat şi o femeie. Restul tipologiilor sunt doar încercări de a deturna sensul familiei şi al căsătoriei. Prin urmare, demersul civic este corect şi legitim” a susţinut demnitarul.

Acesta şi-a justificat punctul de vedere prin faptul că,,Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie a fost cea care a perpetuat umanitatea în istoria sa şi cea care a asigurat poporului român continuitatea”.

Paul Stănescu a negat că modificările ce se intenţionează a fi aduse Constituţiei ar însemna restrictionarea ar repreyenta o restricţionare a drepturilor minorităţilor sexuale.

,,Unii spun că demersul Coaliţiei pentru Familie și susţinerea de către PSD, PNL şi alte partide a acestui referendum ar fi o formă de intoleranţă la adresa unor minorităţi sexuale. Ori, acest lucru nu este adevărat din mai multe motive. În primul rând, familia nu poate exista decât într-o anumită formă, formată dintr-un bărbat și o femeie, întrucât rostul acesteia este, printre altele, de a concepe viaţa. Cine doreşte altceva are toată libertatea în spaţiul său privat, acolo unde bunelor moravuri şi spaţiului public le sunt interzise accesul.
În al doilea rând, indivizilor care aparţin unei minorităţi sexuale nu li se încalcă niciun drept, căci prin referendum nu li se va lua niciun drept pe care, astăzi, statul român îl acordă acestora, iar mâine după validarea referendumului acesta îl va suprima. Nici acum, minorităţile sexuale nu beneficiază de vreun drept în plus care mâine le va fi luat. Prin urmare, validarea acestui referendum nu va face decât să clarifice modul cum stau lucrurile în mod normal în privinţa căsătoriei. Nu face nici mai mult, nici mai puţin,, a declarat vicepreşedintele PSD, senatorul Paul Stănescu.

Senatrorul oltean i-a invitat pe români să  susţină acest referendum, să participe la urne şi să clarifice articolul 48 în direcţia pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământul acesta..