Școlile, invitate să intre în concurs pentru o igienă de nota 10

266

Elevii și cadrele didactice din Olt pot învinge microbii, cu ajutorul creativității. Cele mai bune ilustrații a unei igiene de nota 10 sunt premiate cu produse de curățenie, ghiozdane echipate și kituri educaționale.

Premii de până la 5000 de euro pot câștiga elevii care doresc să învingă microbii din școala lor cu ajutorul creativității. Concursul național “Susține Igiena de nota 10” invită elevii din ciclul primar şi preşcolar să realizeze, sub îndrumarea profesorilor sau a educatorilor, lucrări ilustrând semnificația igienei de nota 10, precum şi modalitățile de combatere a virusurilor și bacteriilor. Tema sub care se desfăşoară această iniţiativă este „Fii ajutor de căpitan şi învinge microbii!”. Înscrierea a început pe 15 septembrie și se va finaliza pe 1 noiembrie.

Cele mai originale 15 lucrări vor câștiga premii destinate îmbunătăţirii condiţiilor de igienă din toaletele unităților de învățământ: de la 1500 de euro până la 5.000 euro, produse Domestos și ghiozdane echipate. Primele 10 școli/grădinițe câștigătoare vor primi kituri educaționale pentru elevii implicaţi în realizarea lucrărilor şi produse Domestos.

Concursul este derulat de SC Unilever South Central SA și SC Parthnership SRL în asociere cu Wunderman, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

La nivelul judeţului Olt, pentru anul şcolar 2017- 2018,  din totalul de 511 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat un număr de 153 unităţi şcolare nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit reprezentanților DSP Olt, cauzele  sunt neîncadrarea în exigenţele regulilor de funcţionare şi  igienico-sanitare.