Parlamentul, măsuri drastice pentru românii din Ucraina

56

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni miercuri, 20 septembrie, într-o ședință comună, pentru a dezbate situația din Ucraina, unde o nouă lege amenință că lase minoritatea românească fără posibilitatea de a se instrui în propria limbă.

„Vreau să convocăm miercuri un plen comun, pentru a adopta rapid o declarație pentru Ucraina. Mi se pare un lucru foarte important, pentru că este vorba despre dreptul la educație pentru copiii etnici români care trăiesc în Ucraina. Sunt 400.000 de români care trăiesc acolo și am decis să facem această ședință repede pentru a putea pleca și o delegație de parlamentari în Ucraina, în speranța că îl vom putea convinge pe președinte să nu promulge acea lege, noi în continuare afirmându-le hotărârea de a susține parcursul european al Ucrainei”, a declarat Liviu Dragnea.

Delegația va fi formată dn parlamentari din grupurile de prietenie cu Ucraina.

Președintele PSD a mai anunțat că l-a ruga pe ministrul Educației să facă un inventar cu cea s-a întâmplat în Ucraina în ultimii ani, „să vedem care este istoricul și evoluția minorității române din Ucraina”.