Liberalii olteni, alături de familia fostului preşedinte Quintus

58

Liberalii olteni au postat încă de ieri, pe reţele de socializare, mesaje de condoleanţe pentru familia celui care a fost preşedintele de onoare sl partidului, Mircea Ionescu Quintus. Acesta a încetat ieri din viaţa la vârsta de 100 de ani.

Senatorul Siminica Mirea susţine că seniorul a fost un model al rezistenţei anticomuniste, al politicii corecte şi al moralităţii.

„Astăzi s-a stins din viaţă la vârsta de 100 de ani o emblemă a liberalismului românesc, martor al dezvoltării României, actor important pe scena politicii româneşti și membru PNL de peste 70 de ani.

Mircea Ionescu Quintus a fost, pentru mine, un model al rezistenţei, al politicii corecte, al moralităţii. Regret trecerea sa în nefiinţă! Mircea Ionescu Quintus lasă un gol imens în partidul nostru.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei!”, a scris, senatorul Siminica Mirea.

Un mesaj  de concoleanţe familiei seniorului dispărut a postat pe Facebook şi deputatul  Gigel Știrbu, vicepreședinte al partidului.

Am primit astazi, cu profunda tristete vestea decesului presedintelui de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus. Moartea seniorului liberal reprezinta o mare pierdere pentru partidul nostru, la reconstructia caruia, in anii 90, a avut o contributie semnificativa.  De-a lungul ultimului secol, in onorabila sa viata, Mircea Ionescu Quintus a servit cu credinta doctrina liberala, fiind intotdeauna un reper de intelepciune, moralitate si devotament fata de patrie. Domnul Quintus va ramane intoteauna in memoria si in sufletele noastre drept un adevarat om de stat, un aparator aprig al valorilor democratice si un adevarat simbol al celor mai inalte valori de moralitate, responsabilitate si demnitate in viata publica,, a scris demnitarul.

Potrivit acestuia, marele dispărut a reprezentat intotdeauna ,,expresia liberalismului romanesc fara a renunta vreodata la convingerile sale liberale in ciuda represaliilor la care a fost supus de regimul comunist,,