Află ce salariu i-a dat Petre Daea propriei fiice pe care a angajat-o în ministerul pe care-l conduce

124

Dana Florentina Daea primeşte de la AFIR, o instituţie în subordinea Ministerului Agriculturii condus de propriul tată, câteva mii de lei lunar. Ea a fost angajată în aprilie, cu ajutorul ministrului Daea. Acesta a recunoscut că şi-a ajutat fiica să ocupe postul.

Dana Florentina Daea susţine pe pagina de Facebook că este angajată din luna aprilie a acestui an la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a recunoscut că şi-a ajutat fiica ,,să-şi găsească rostul în viaţă,,. La AFIR, fiica ministrului este referent, post a cărui renumerare pleacă de la 2.194 lei, în funcție de vechimea în muncă a angajatului. Dana Daea a studiat ingineria economică la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București și „English Comparative Literature” la The American University of Paris.

Înainte de a lucra la AFIR, Dana Florentina Daea a fost asistent comercial la Piscicultorul SA, firmă care, la un moment dat, a fost condusă de mama ei Camelia Luchian. Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul AFIR, în aprilie 2017, fiica lui Petre Daea a câștigat într-un an 120.000 de lei de la Piscicultorul SA.