Un procuror din Olt apărat de CSM, promovat la DNA

327

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost transferat temporar, începând de miercuri 13 septembrie, la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova. Delegarea este făcută pentru o perioadă de şase luni.

Eugen Marian Moșteanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a fost delegat începând cu 13 septembrie 2017  să îndeplinească funcţia de procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Serviciul Teritorial Craiova.

Delegarea procurorului este valabilă pe o perioadă de șase luni, mai exact până la data de 13 martie 2018.

Procurorul promovat la DNA a devenit cunoscut după cea fost acuzat de luju.ro că a intocmit un rechizitoriu fara nicio solutie de trimitere in judecata. Acesta susţinea că Mosteanu a clasat cauza fata de toti cei 18 inculpati angajati ai Primariei Deveselu acuzati de abuz in serviciu, apreciind ca acestia au incasat legal sporurile salariale pentru care initial i-a pus sub urmarire. Minunea ar fi  ajuns pe masa judecatorilor de la Caracal, dupa ce primarul din Deveselu a atacat „rechizitoriul de clasare”.

După aceste acuyaţii, procurorul a fost delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Concomitent, CSM i-a luat apărarea procurorului Moşteanu care solicitase să-i fie apărată reputaţia.

Inspectorii judiciari au  constatat că materialul de presă apărut pe luju.ro conține afirmații nereale, lipsite de suport probator. Astfel, plenul CSM a apreciat că afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public la adresa procurorului Moşteanu sunt de natură a-i afecta reputația profesională.