Soclu refăcut pentru cel mai MARE drapel din țară

392

La cinci ani de la realizare, soclul celui mai mare steag din România, amplasat pe Dealul Grădiște din Slatina, a intrat în refacere. Drapelul uriaș este o donație a Companiei de Apă Olt municipalității slătinene.

Lucrări ample pe Dealul Grădiște din Slatina în această perioadă. Dacă Dezvoltare Urbană Slatina, societatea primăriei, desfășoară lucrări de înfrumusețare a zonei din apropierea Casei Căsătoriilor, realizând un  imens buchet de flori și amenajând o inimă uriașă din flori naturale, Compania de Apă Olt a demarat lucrări de reface a soclului drapelului arborat pe deal. Soclul este din beton, placat cu granit, pe suportul din beton au fost montate literele ce formează cuvântul Slatina, iar la bază sunt inscripţionate date privind Drapelul.

„Compania de Apă Olt ( CAO) a început refacerea soclului steagului de pe Dealul Grădiște, cel mai mare drapel din România.  Compania de Apă Olt se alătură, astfel, demersului Primăriei Municipiului Slatina de reamenajare peisagistică a zonei din jurul Casei Căsătoriilor. Cel mai mare drapel din România, construit de Compania de Apă Olt în 2012, pe Dealul Grădiște are o înălţime de 15 metri, iar catargul, structura metalică, este înalt de 31 de metri. Pentru montarea catargului a fost nevoie de două macarale și 20 de persoane care au lucrat aproape opt ore.”, a anunțat CAO.

Cel mai mare drapel din ţară, de 391 de metri pătraţi, a fost înălţat pe un suport de peste 45 de metri și poate fi observat din orice punct al municipiului, având în vedere că Dealul Gradişte este cea mai înaltă zonă din Slatina.

Întregul ansamblu a costat aproximativ 50.000 euro şi reprezintă o donaţie pentru municipiul Slatina făcută de Compania de Apă Olt.