INCREDIBIL Gazeta Matematică INTERZISĂ în școli, profesorii amenințați cu DOSARE PENALE

213

Foc și pară sunt toți profesorii și părinții pe ministrul Educației care a INTERZIS folosirea oricăror materiale didactice la clasă, în afara manualelor, în categoria auxiliarelor intrând chiar și seculara Gazetă Matematică. Profesorii care îndrăznesc să-și pregătească elevii după alte materiale, sunt amenințați cu dosare penale.

„CRETIN”și „IDIOT” sunt apelativele folosite de numeroși români la adresa ministrului Pop, revoltați de ordinul ministrului Educației prin care se interzice folosirea la clasă a oricăror materiale auxiliare. Supărarea nu este pentru manualele auxiliare, ci pentru că în categoria de auxiliar intră, potrivit ministrului Liviu Pop, orice material în afara manualului, printre care și Gazeta Matematică. Profesorii sunt amenințați cu dosare penală dacă încalcă ordinul.

Gazeta matematică a fost publicată prima dată în urmă cu 122 de ani și apariția sa nu a fost întreruptă nici în perioada celui de-al doilea Război Mondial. Interzicerea ei este o idioțenie în condițiile în care între Societatea de Științe Matematice și Ministerul Educației există protocoale încă valabile pentru distribuirea Gazetei în școli.

“L-aş întreba pe domnul profesor Pop, actualmente ministru al educaţiei şi fost profesor de matematică, dacă în opinia domniei sale, Gazeta Matematică, un monument al culturii româneşti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis în şcolile din România. Cred că ştie că generaţii întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au făcut şi fac fală României, au făcut primii paşi spre ştiinţă cu Gazeta alături. Pot să îi spun domnului Pop că în SUA, Moldova, Germania, Franţa ca şi în multe alte ţări este folosit ca material auxiliar la matematică. Din păcate câţiva inspectori generali şi directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, deşi exista un protocol între Societatea de Ştiinţe Matematice şi minister în acest sens”, a declarat profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Ştiinţe Matematice din România, cea care editează Gazeta.

Nici Oltul nu face notă discordantă dintre județele unde Gazeta matematică a fost interzisă. „Gazeta Matematică se consideră a fi auxiliar. Au fost informați toți profesorii de matematică că nu pot utiliza auxiliare decât pe cele aprobate de minister”, confirmă inspectorul școlar Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt.