Contrabandă cu țigări la Drăghiceni. Un bărbat, plasat sub control judiciar

167
Foto: arhivă

Polițiștii au descins ieri într-o localitate olteană de unde au confiscat sute de pachete de țigări fără timbru sau banderolă fiscală. Un localnic este acuzat de contrabandă și a fost plasat sub control judiciar.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat 500 de pachete de țigări de contrabandă, în urma a două percheziții domiciliare efectuate ieri în comuna Drăghiceni, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

“În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 500 de pachete de ţigări fără timbru sau banderolă fiscală. Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada 2016-2017, un bărbat, de 34 ani, din comuna Drăghiceni, județul Olt, a comercializat, de la domiciliu, ţigări de provenienţă străină, fără timbru sau banderolă fiscală, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Împotriva acestuia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.”, arată IPJ Olt într-un comunicat de presă.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 4.000 lei. În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.