Vâlcov, ajutor nesperat de la CEDO

478

Fostul primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este departe de a primi sentinţa pe fond în dosarul în care este judecat pentru luare de mită. Dosarul a fost strămutat de la Tribunalul Olt la Tribunalul Dolj. Potrivit unei decizii CEDO, judecarea cauzei va fi reluată de la zero.

O decizie CEDO impune ca magistraţii care pronunţă sentinţa într-un dosar să fie aceiaşi care instrumentează cauza. Aceasta vine şi în sprtijinul fostului edil slătinean Darius Vâlcov. Prin strămutarea dosarului său de la Tribunalul Olt, la Tribunalul Dolj, dosarul se va rejudeca, cauza debutând cu audierea primilor martori.
Reaudierea martorilor a fost solicitată, la primul termen, de apărarea lui Vâlcov, iar judecătorul doljean căruia i-a fost repartizată cauza a acceptat.
Fostul edil slătinean şi ministru al Finanţelor a invocat neconcordanţe în declaraţiile martorilor.
În acest dosar Darius Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit peste 4 milioane de lei mită 10% din valoarea mai multor contract încheiat de municipalitatea slătineană pe care o conducea sau societăţi pe carel le controla, pentru a înlesni plata facturilor emise. Contractele vizau elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, reabilitarea Centrului istoric al oraşului Slatina şi Continuarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată în aglomerările Potcoava şi Scorniceşti.
Potrivit procurorilor DNA, suma totală primită de Vâlcov, în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei.