Percheziţii la primăriile din Drăgăneşti Olt şi Potcoava

524

Mascaţii au descins în această dimineaţă la mai multe primării dinh ţară într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 6.800.000 lei. Acţiunea are ca scop documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care ar fi derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă.

20 de percheziţii, în judeţele, Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman efectuează poliţiştii olteni, ajutaţi de mascaţi, iar cinci persoane vor fi aduse la audieri la sediul IPJ Olt. Percheziţiile se fac la sediile unor primării din judeţele amintite dar şi la sediile unor societăţi comerciale. Două dintre primăriile ,,călcate,, de oamenii legii sunt Drăgăneşti şi Potcoava. Potrivit unor surse judiciare, alte administraţii locale care au fost perchiziţionate sunt Primăria municipiului Giurgiu, Gogoșari, și Oinacu, din județul Giurgiu, Mătăsaru și Conțești, din Dâmbovița, Putineiu, din Teleorman și Poiana Mare, din județul Dolj.

Activităţile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.