Florin Iordache acuză Opoziția de lipsă de idei

94

Deputatul PSD de Olt Florin Iordache a declarat, ieri, în plen, că semnatarii moțiunii simple pe Justiție sunt „în criză de idei”. Potrivit acestuia, reprezentanții opoziției încearcă să ocupe timpul cu „teme false”, susținând că, prin proiectul de modificare și completare, legile Justiției sunt „mai concise” și „mai clare”.

„Sunt surprins de modul în care ați decis să depuneți această moțiune simplă. Am văzut-o semnată de două grupuri parlamentare. Sunt surprins de declarațiile dumneavoastră. Se vede că sunteți în criză de idei și, în aceste condiții, încercați să ocupați timpul cu teme false”, a spus Iordache, fost ministru al Justiției, la dezbaterea moțiunii simple „PSD stăpânul justiției?! Chiar așa…”, a declarat deputatul PSD de Olt, Florin Iordache.

Acesta a mai susținut că prin proiectul de modificare și completare a legilor Justiției textele sunt mai concise și mai clare. Iordache a arătat că pe Ordonanța 13 au fost date două decizii CCR, care au constatat „pertinența” actului normativ. El a atras atenția că în textul moțiunii nu se specifică în ce constă încălcarea principiilor independenței și inamovibilității magistraților și a statului democratic.

În legătură cu modificările ce vizează funcțiile de conducere din Ministerul Public, Florin Iordache a susținut că modificările propuse de ministrul Justiției înlătură un control politic și i-a acuzat pe semnatarii moțiunii că fac „o confuzie gravă între puterea judecătorească și Ministerul Public”. În opinia lui acestuia, prin demersurile sale ministrul Justiției vrea să facă un prim pas pentru rezolvarea acestei probleme.