Candidaţii la şefia DSP au picat examenul cu brio

105

Adela Bobeş, numită recent în funcţia de director interimar al DSP Olt va rămâne pe funcţie. Toţi aspiranţii la şefia sănătăţii oltene care s-au prezentat marţi la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici nu au reuşit să obţină punctajul minim necesar la proba scrisă.

La proba scrisă a concursului pentru şefia DSP Olt s-au prezentat doar doi din cei trei candidaţi înscrişi. Dacă Viorel Dumitrescu a renunţat să se prezinte la concurs, Andrei Iordache şi Talia Cincă s-au cam dus ca să aibă de unde se întoarce. Niciul dintre ei nu a reuşit să obţină cele 70 de puncte, minim necesar pentru a accede la ultima fază a competiţiei. Potrivit rezultatelor făcute publice, lucrarea Taliei Cincă a fost notată cu 16,4 puncte în timp ce a lui Andrei Iordache cu 45,9 puncte.

Potrivit legislaţiei, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în termen de cel mult 24 de ore de la data afişării rezultatului probei scrise. Având în vedere rezultatele slabe care nu le oferă nicio şansă candidaţilor de a trece de pragul minim impus la proba scrisă, suntem convinşi că aceştia nu vor contesta notele primite.

Şefia DSP Olt a devenit vacantă după plecarea Victoriţei Diaconescu. De atunci, conducerea instituţiei a fost asigurată până de curând, în interimat, de Talia Cincă. Postul nu a fost ocupat ,,cu acte în regulă,, chiar dacă au fost organizate mai multe concursuri.