Traficanți de sclavi din Berevoești, condamnați la ani mai mulți de închisoare. Printre victime, și olteni

145

Legați în lanțuri, puși la muncă forțată, cerșetorie și bătuți, așa au fost găsite în urmă cu un an de zile la Berevoești mai multe persoane, transformate în sclavi. Astăzi, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat primele condamnări definitive în acest dosar, cinci inculpaţi primind pedepse de până la cinci ani şi patru luni de închisoare.

https://realitateaoltului.ro/2016/07/15/tineri-din-tufeni-si-falcoiu-sclavi-la-tiganii-din-berevoesti/

Ciprian Onică, Aurel Onică, Viorel Grancea, Ionuţ Grancea şi Silvia Grancea, acuzați de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat, au primit pedepse mai mari.

Curtea de Apel Piteşti a respins ca nefondate apelurile acestora împotriva sentinţei Tribunalului Argeş din 15 martie 2017, care a rămas definitivă. Potrivit sentinţei, cei cinci inculpaţi primiseră pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni. Magistrații încă nu s-a pronunţat în cazul celorlalte dosare privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti, cei peste 30 de inculpaţi fiind împărţiţi în mai multe loturi.

Printre cele circa 40 de persoane recrutate sau răpite de țiganii din Argeș care le țineau ca sclavi și le puneau la muncă forțată, cerșetorie și le băteau, se numără și victime din Olt: trei persoane din Tufeni, printre care și tânărul care apare pe filmări legat în lanțuri.

Potrivit DIICOT, victime ale grupărilor infracționale organizate specializate în infracțiuni de trafic de persoane și trafic de minori s-au dovedit a fi însă aproximativ 40 de persoane minore și majore recrutate începând cu anul 2008 și până în prezent prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea.

Iordache Ionuţ, Viorel Ivaşcu şi Gigi Barbu, toți din comuna olteană Tufeni, sat Stoborățti, s-au aflat printre victimele țiganilor din Berevoeşti.