Mii de câini din gospodăriile slătinenilor vaccinați și microcipați GRATUIT

69

Campania de vaccinare antirabică și microcipare desfășurată de către medicii veterinari, cu sprijinul Primăriei Slatina este în plină desfășurare pe teritoriul reședinței județului. În prezent, acțiunea se desfășoară în Satu Nou și Cireașov.

 

Citește și: https://realitateaoltului.ro/2017/07/31/incepe-sterilizarea-gratuita-a-caibilor-ce-trebuie-sa-faca-proprietarii-de-caini-din-slatina/

Începând cu data de 1 septembrie, câinii cu stăpân din municipiul Slatina au intrat în campanie de vaccinare antirabică, în vederea imunizării patrupedelor la virusul turbării, și microcipare. Acțiunea este realizată de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, iar microcipurile sunt asigurate de către Primăria Slatina. Cu bani de la bugetul local, au fost achiziționate 4000 de microcipuri, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina. Implicarea primăriei are la bază „responsabilitatea autorităţilor locale privind sănătatea publică, prevenirea şi combaterea răspândirii bolilor transmisibile de la animale la om, utilizarea eficientă a fondurilor bugetare aprobate”.

„Informăm cetățenii Slatinei că această acțiune este gratuită, ea venind în sprijinul locuitorilor municipiului și se va derula până la epuizarea stocului de microcipuri. Până în prezent au fost vaccinați antirabic, microcipați și au fost emise carnete de sănătate pentru un număr de 378 de câini, acțiunea fiind desfășurată în zonele Satu Nou și Cireașov.”, declară dr. Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.

 

Pe aceeași temă: https://realitateaoltului.ro/2017/07/21/4000-de-caini-cu-stapan-microcipati-pe-cheltuiala-primariei/

 

Primăria Slatina a subvenţionat și o acţiune de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau metişii acestora, suma alocată ridicându-se la 200.000 lei.