Adina Diaconu și Cristian Pletea sunt CAMPIONI la Europe Youth Top 10

70

Adina Diaconu a confirmat iarăşi. În urma celor opt victorii şi o înfrângere, tenismena noastră a reuşit să se claseze pe prima poziţie a clasamentului Top 10 Europa, competiţie dedicată junioarelor. Pe primul loc s-a clasat şi Cristian Pletea. ompetiţia s-a desfăşurat în perioada 8-10 septembrie la Worcester, în Anglia. De mâine, sportiva antrenată de Petre Arnăutu va participa Campionatul European pe echipe ce se desfăşoară în Luxemburg.

Adina Diaconu a avut o comportare foarte bună la Top 10 Europa. Cu un serviciu clar şi puternic, cu un joc bun la fileu şi o plimbare a adversarelor dintr-o parte a alta a mesei de joc, Adina a reuşit să se impună în majoritatea întâlnirilor disputate. Rezultatele au făcut ca ea să se claseze pe prima poziţie şi să obţină medalia de aur pusă în joc.

Pentru Adina Diaconu, Europe Youth Top 10 este ultima competiţie majoră de juniori la nivel european la care participă. Condusă cu 0-3 în ultima rundă, de Izabela Lupulesku din Serbia, Adina a reuşit să revină şi câştige meciul, scor 4-3.

Tara noastră a fost reprezentată la această competiţie de şase sportivi de la mai multe cluburi din ţară: Andreea Dragoman, Tania Plaian, Cristian Pletea, Rareş Şipoş şi Elena Zaharia. Antrenori: Petre Arnăutu, Ionuţ Seni, Mădălin Ionaşcu şi Marian Filipaş.

Andreea Dragoman a obţinut locul 8,Tania Plaian, locul 9, iar Rareş Şipoş s-a clasat pe locul 9, în timp ce cadeta Elena Zaharia s-a clasat pe locul 7.

La scurt timp după festivitatea de premiere, sportiva slătineană a plecat spre Luxemburg unde, începând de mâine, se desfăşoară Campionatul European pe echipe, dedicat seniorilor. Alături de Adina, din echipa ţării noastre vor mai face parte Eliza Samara, Dana Dodean, Bernadette Szocs şi Irina Ciobanu.