Pe banii Primăriei Slatina, o asociație de tineri informează cetățenii cum să acceseze fonduri europene

269

90.000 de lei costă serviciile de informare oferite cetățenilor Slatinei de către Asociația Tinerilor Slătineni. Banii sunt dați de primărie, prin intermediul unui proiect de interes local.

Dacă sunteți din Slatina și nu știți cum ați putea demara o afacere accesând fonduri europene, Asociația Tinerilor Slătineni oferă informații și consiliere în acest sens. Proiectul este derulat pe banii Primăriei Slatina, asociația primind nu mai puțin de 90.000 de lei de la administrația municipală, în schimbul  unor informații privind beneficiarii eligibili, sumele care vor putea fi atrase și tipurile de afaceri care vor putea fi finanțate cu acești bani europeni. Adică informații pe care le poți accesa cu un click de pe site-urile de specialitate. Ținta proiectului- 100 de slătineni nu beneficiază de ajutor la întocmirea proiectelor, ci doar de informare și consiliere.

Asociația Tinerilor Slatineni nu este la primul proiect pe banii slătinenilor. “Afaceri cu fonduri europene nerambursabile pentru slătineni, în 2017” continuă proiectul “O șansă pentru viitorul tău” desfășurat anul trecut prin care au fost consiliate și au participat la cursuri de antreprenoriat 50 de persoane din grupuri vulnerabile. Câte au ajuns efectiv la „struguri” în urma acestei consilieri, nu ne informează beneficiarii banilor locali.

Anul acesta, primăria a pus la bătaie 700.000 de lei slătinenilor cu spirit inițiativ care doresc să deruleze diverse proiecte, finanțarea fiind nerambursabilă. 21 de proiecte au primit girul comisiei, din 37 depuse, cea mai mare sumă revenind proiectului de realizarea a unui film documentar despre municipiu și a unui album-foto, adevărate cărți de vizită pentru orice slătinean.

Pe cine finanțează Primăria Slatina și pentru ce. Istoria Slatinei, pe peliculă și-ntre coperți