Cel mai mare curs GRATUIT de prim ajutor, organizat și în Slatina

278

Mâine, Crucea Roșie Română organizează cel mai mare curs de prim ajutor gratuit la nivel național. Începând cu ora 9.00, și la Slatina, la sediul filialei județene de Cruce Roșie, vor fi învățate tehnici de salvare a unei vieți.

6 ore de curs, organizate în același timp în cele 41 de reședințe de județ din țară și în cele 6 sectoare ale municipiului București. Mâine, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, sunt așteptate 1000 de persoane să învețe tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Roșie. Va fi cel mai mare curs gratuit de prim ajutor organizat la nivel național. La Slatina, cursul este organizat la filiala județeană, începând cu ora 9.00, doritorii având până acum posibilitatea de a se înscrie pe pagina de facebook a Crucii Roșii Române.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice și se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.

Conform Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, la nivel mondial mai mulți oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenției populației asupra importanței acordării primului ajutor și cunoașterii modului corect în care se face acesta.