Primarii, atenționați să asigure condiții de siguranță și studiu pentru elevi. Și microbuzele școlare vor fi inspectate

100

Prefectul județului Olt a transmis primarilor o adresă prin care le cere să ia o serie de măsuri astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții de siguranță pentru elevi și cu asigurarea dotărilor necesare pentru buna desfășurarea a procesului de învățământ. Silviu Neacșu a anunțat și că microbuzele școlare vor intra în inspecție.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/28/prefectura-judetului-din-scoala-n-scoala-patru-comisii-analizeaza-siguranta-elevilor-si-conditiile-scolare/

După ce a stabilit ca patru comisii mixte, formate din reprezentanți ai prefecturii, consiliului județean, poliție, inspectoratul școlar și direcția de sănătate publică să verifice în perioada 28 august- 8 septembrie fiecare școală din județ, acum a venit rândul primarilor. Instituția prefectului județului Olt a transmis o adresă administrațiilor publice locale prin care le solicită  să ia o serie de măsuri astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții de securitate pentru toți elevii.

Silviu Neacșu a atenționat asupra asigurării împrejmuirilor și securizării clădirilor școlare, pazei, sisteme de supraveghere video și stingătoare, respectarea normelor de igienă şi sănătate publică (sursă proprie de apă potabilă sau apă care respectă parametrii de potabilitate, grupuri sanitare corespunzătoare, curăţare, dezinsecţie, deratizare, etc), asigurarea combustibilului pentru iarnă, dotarea sălilor de curs, precum și participarea la ședințele comitetelor de părinți, la consiliile profesorale și la consiliile de administrație ale unităților de învățământ în vederea stabilirii priorităților privind diminuarea fenomenului de violență în școli și în zonele adiacente acestora.

„Totodată, prefectul județului a solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt să ia toate măsurile necesare pentru ca manifestările prilejuite de deschiderea anului școlar 2017 – 2018 să se desfășoare în condiții de siguranță și ordine publică, fără incidente. De asemenea, în vederea desfășurării procesului instructiv – educativ în condiții de siguranță, s-a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Olt comunicarea unei situații referitoare la îndeplinirea condițiilor de transport a microbuzelor școlare. După primirea datelor, prefectul județului va avea în vedere, în mod prioritar, inspecția și controlul microbuzelor destinate transportului elevilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.