Peste 100 de grădinari vor învăța în clădire nouă la Crîmpoia

214

Grădiniță construită în comuna Crîmpoia s-a finalizat, iar micuții din comună vor fi primiți într-o clădire nouă.

Peste un secol vechime avea grădinița din comuna Crâmpoia, ce funcționa în condiții improprii și cu pericol pentru copii și cadrele didactice. Administrația locală a demolat anul trecut vechea clădire, în noul an școlar micuții urmând să învețe într-o clădire nouă, modernă.

„Dacă în anul 2016 clădirea centenară sub acoperișul căreia preșcolarii învățau să buchisească o parte din tainele învățăturii a fost demolată, în anul 2017 unul din obiectivele noastre a devenit realitate pentru întreaga comunitate. Astăzi, finalizarea lucrărilor la Grădinița cu Program Normal- Crîmpoia este pe ultima sută de metri, astfel că primăria pune preț pe valoarea educației copiilor”, a anunțat edilul Ionel Mirea, pe pagina de socializare a primăriei.

Noua grădiniță va primi 117 copii, în patru grupe. A fost realizată prin Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET),cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Și prichindeii din comuna Crîmpoia vor avea o creşă nouă, după ce autorităţile locale au obţinut 442.173 de euro accesând fonduri pe sectorul prioritar „Infrastructura educaţională” din cadrul PNDR. Pe locul vechii brutării se va construi în 9 luni de zile o creșă pentru copii între 1 și 3 ani. În Crîmpoia, circa 130 de mămici sunt în concediu de creștere a copilului.