Palatul Copiilor se mută în casă nouă

1358

Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina va funcționa, din acest an școlar, în noua clădire. Anunțul a fost făcut oficial pe pagina de socializare a palatului, conducerea anunțând înscrierea la cursuri începând cu data de 11 septembrie.

„Începând cu anul școlar 2017/2018, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina va funcționa în noul sediu situat în strada Eugen Ionescu nr.3, unde elevii vor avea la dispoziție o clădire modernă, dotată la cele mai înalte standarde (săli de curs, ateliere, săli de balet, vestiare, cabine de duș, echipamente audio-video, foto, multimedia și IT). Înscrieri începând cu 11 septembrie.”, este anunțul mult-așteptat de mii de copii și părinți și postat în urmă cu puțin timp pe pagina de socializare a palatului.

Cursurile vor începe la data de 1 octombrie, iar înscrierile vor demara începând cu prima zi de școală.

Anual, peste 2000 de copii pătrund pe poarta palatului sau secțiilor orășenești, purtaţi de dorinţa de a-şi urma visul de a deveni vedetă, de a-şi valorifica aptitudinile şi talentul, de a învăţa să fie mai buni şi să facă performanţă.

Noul palat al copiilor modern, cu un spaţiu şi dotări adecvate desfăşurării secţiilor, a început să fie construit la Slatina din anul 2007, în cartierul Zahana. După promisiuni şi amânări, în sfârşit clădirea este finalizată. Costurile construcţiei se ridică la 8,9 milioane lei.

Cercurile Palatului îşi vor desfăşura activitatea în 20 de săli, la care se adaugă birourile, trei săli de balet, o sală de spectacole cu 300 de locuri şi 12 camere de cazare.