Demisia Ministrului Apărării Naționale a fost aprobată

50

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, spune că i-a lăsat premierului Mihai Tudose demisia sa. Totul, după ce MAPN a anunțat că nu mai are bani de salarii. Tudose i-a acceptat demisia și l-a anunțat și pe președintele Klaus Iohannis

„Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a spus Ţuţuianu.

„I-am spus că dacă demisia mea aste este o soluţie care repară lucrurile, eu sunt un om serios”, a precizat Ţuţuianu.

El a susţinut că există banii necesari pentru plata salariilor şi că va fi respectat calendarul anunţat.

„Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispoziţiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din Legea responsabilităţii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 şi să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care ţin de salarii şi alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august şi că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare”, a declarat ministrul Apărării.

Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.