Trofeul Festivalului de Muzică Ușoară ”Radu Șerban”, câștigat de Dora Gaitanovici

197

După trei zile, aseară s-a tras cortina și peste ediția a-XVIII-a a festivalului de Muzică Ușoară ”Radu Șerban” de la Caracal, o ediție cu noutăți, juriu și invitați de excepție.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/01/nico-si-luminita-anghel-la-festivalul-radu-serban-juriul-concursului-format-din-specialisti/

Festivalul caracalean organizat în memoria marelui compozitor român Radu Șerban, unul dintre festivalurile importante la nivel național în domeniu, dată fiind și componența juriului și implicarea unor specialiști în organizare, s-a terminat aseară. Trofeul a revenit unui artist cu șanse de a deveni star internațional, potrivit președintelui juriului.

”Cea de-a 18 ediție a Festivalului  de Muzică Usoară ”Radu Șerban”a fost una total specială pentru că: este altfel, vrem să fie altfel. Festivalul se va desfășura într-o altă notă de la viitoarea ediție, va avea altă înfățișare, altă desfășurare, prin participarea acestei valoroase orchestre dirijate de Viorel Gavrilă, a grupul vocal respectiv, cu toate măsurile care se vor lua pentru a fi un eveniment adevărat, real, un eveniment care se întâmplă așa, acum în 2017, pe scenă, la modul cel mai adevărat. Mai trebuie să găsim o modalitate excepțională a concurenților care anul acesta nu cred că a fost chiar așa, dar sper să fie în anul viitor. Au fost trei-patru vârfuri, dar în rest o notă medie pentru concurenți. S-au descurat onorabil, cum spuneam și în conferința de presă, dar m-aș opri aici. Câștigătoarea este un talent de excepție recunoscută încă de la vârsta copilăriei. Pe unde a mers a câștigat. Ea este muzician deja, nu mai putem spune că este o concurentă oarecare de festival de muzică ușoară. Cunoaște pian, cântă la pian extraordinar, compune formidabil, își compune textele, are o profunzime de artist matur și cu siguranță ne vom mândri în lume cu această fată. Organizatorilor acestui eveniment pe o scară de la 1 la 10 le-aș acorda nota 9, 50 fără discuție pentru modul în care au organizat acest eveniment”, a declarat Titus Andrei, președintele juriului.

Începând de anul acesta concurenții au cântat cu orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă, iar a cea de-a doua noutate a constat în faptul că interpretarea unei piese din repertoriul lui Radu Șerban a fost obligatorie.

Iată palmaresul ediției, precum și melodiile compuse de Radu Șerban alese de cei care au câștigat premii:

 Trofeul: Dora Gaitanovici din Buzău („Parfumul străzilor”)

Premiul I: Denisa Andreea Pârvu din Călărași ( „Primăvară, primăvară”)

Premiul II: Andreea Claudia Dumitriu din București („Strada”)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii dintre cele compuse de Radu Șerban: Robert Feraru din București („De când mă știi”)

Premiul III: Ana Bianca Tache din București („Dacă iubești cu-adevărat”)

Mențiunea I: Theodor Pupezescu din Ghildoveni, Dâmbovița ( „Nu mă-ntreba”)

Premiul special: Ioana Berechet din Constanța („Baladă”)

Premiul de popularitate: Mădălina Cernat din Băcoi, Prahova („Cu viața nu glumi”)